Jaarlijkse scriptieprijs

Het kenniscentrum bestaat uit artikelen die voornamelijk voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek. Naast praktische zaken, waar op het internet tegenwoordig een veelheid aan informatie over beschikbaar is, heeft de NVOM als doel om de (aanstaande) meerlingouders te informeren.

Om de wetenschappelijke informatie te kunnen bieden, heeft de NVOM een nauwe samenwerking met o.a. Coks Feenstra en de NTR (Nederlands Tweeling Register). Tevens zijn er contacten met de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologen), diverse gynaecologen die werkzaam zijn in ziekenhuizen in Nederland, het LUMC en Radboud MC. Daarnaast zijn er natuurlijk deskundigen op het gebied van verloskunde, borstvoeding en opvoeding.

In het buitenland wordt er veelvuldig onderzoek gedaan naar de specifieke kenmerken van meerlingen. In Nederland is er helaas weinig informatie voor handen. Veel meerlingouders hebben bijvoorbeeld vragen over het slapen van hun (jonge) meerling. Er zijn diverse deskundigen op het gebied van slapen van baby’s, maar er is nauwelijks informatie over een aanpak specifiek voor meerlingen.

Graag dagen wij studenten in Nederland uit om onderzoek te doen naar onderwerpen die gaan over meerlingen of in een algemeen onderzoek ook aandacht besteden aan meerlingen. Om dit soort onderzoeken, werkstukken en scripties te ondersteunen en te stimuleren heeft de NVOM een jaarlijkse scriptieprijs ingesteld ter hoogte van 1.000 euro. Lees hieronder over de scriptieprijs en de voorwaarden. Wij hopen op veel nieuwe en bruikbare informatie voor onze ouders! Inzenden kan via kenniscentrum@nvom.nl.

Download de voorwaarden voor de NVOM scriptieprijs
427 KB / PDF

Download

Samen of apart in de klas?

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is.

Bekijk deze special

Word lid en ontvang gratis cadeaus

Door lid te worden van de NVOM steun je de stichting zodat we jou nog beter van informatie kunnen voorzien, meerlingouders bijeen kunnen brengen en voor je op kunnen komen.

Lid worden