Leden

De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) is de belangenvereniging voor (aanstaande) meerlingouders. Op de pagina over onze vereniging leest u hier meer over.

Wilt u in contact komen met onze vereniging of zoekt u hoe u zaken kunt doorgeven, wijzigen of deelnemen aan activiteiten? Kijk dan op onze contact pagina met ook de verwijzing naar ons ledenportaal

Forum

Naast de social media kanalen heeft NVOM ook een besloten forum (op ons ledenportaal) waar je in contact kan komen met andere leden en vragen  kunnen worden gesteld rondom zwangerschap, opvoeding, Kenniscentrum etc. En er is tevens een Markplaats voor vragen of aanbieden van spullen.

Activiteiten

Naast het Meerlingen Magazine, het Kenniscentrum en het Forum zijn vooral ook de activiteiten van de NVOM zeer gewaardeerd. De meest in het oog springende activiteiten zijn de landelijke Meerlingendagen, maar er zijn ook meer lokale en incidentele evenementen.

De Nationale Meerlingendag

De Nationale Meerlingendag (NMD) is hét jaarlijkse uitje voor alle meerlinggezinnen van Nederland. De NMD wordt traditioneel gehouden op een inspirerende locatie, de afgelopen jaren waren we bijvoorbeeld al in de Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark, Toverland, Dierenpark Amersfoort, Duinrell en Hellendoorn. Meerlinggezinnen die lid van de NVOM zijn gaan voor half geld naar binnen, wat voor de meesten direct een voordeel van tientallen euro’s oplevert. De hoogtepunten van de NMD zijn optredens, het fotomoment en vooral kijken en bekeken worden. De NMD trekt ieder jaar tussen de 2500 en 5000 bezoekers, wat ook weer veel aandacht van de pers oplevert.

De Informatieve Meerlingendag

Inmiddels heeft de jaarlijkse Informatieve Meerlingendag (IMD) zijn bestaansrecht bewezen. Al vijf jaar op rij trekt de de IMD  tussen de 200 en 400 meerlingouders die zich via lezingen, workshops en ontmoetingen uitgebreid laten informeren over vele meerling-gerelateerde zaken, zoals opvoeden, genetica, stress in het gezin, taalontwikkeling, etc. De IMD wordt door de leden hooggewaardeerd, vaak met een 8 en hoger.

Naast de Meerlingdagen organiseert de NVOM nog meer evenementen voor leden en niet-leden, zoals bijvoorbeeld het Wij Tweelingen weekend, samen met Wij Jonge Ouders. Tijdens dit weekend komen meerlinggezinnen enkele dagen samen voor kennis en elkaar ervaring, en vooral een hoop plezier.

Kijk in de agenda welke activiteiten komende periode gepland staan en schrijf u in.

DNA-Testen voor vaststellen zygositeit

In 2014 heeft de NVOM in samenwerking met het NTR (Nederlands Tweeling Register) leden eenmalig de mogelijkheid geboden om een zogenaamde zygositeit DNA-test te laten uitvoeren. De uitslag van deze actie was dat een groot deel van de meerlingen toch ééneiig bleek te zijn.

Een tweeling DNA-test geeft duidelijkheid of de meerling ééneiig of twee-eiig is. Voor veel ouders is het van belang om te weten of hun meerling eeneiig is of twee-eiig. Niet alleen om alle vragen van familie, vrienden en onbekenden te beantwoorden, maar ook om te weten of er sprake kan zijn van erfelijke aandoeningen.

Samen of apart in de klas?

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is.

Bekijk deze special

Word lid en ontvang gratis cadeaus

Door lid te worden van de NVOM steun je de stichting zodat we jou nog beter van informatie kunnen voorzien, meerlingouders bijeen kunnen brengen en voor je op kunnen komen.

Lid worden