Samen of apart? Online editie Meerlingen Magazine

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is. Die is ook in papier verspreid onder alle leden, maar de onderstaande online special is met name ook bedoeld voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en schooldirecteuren.

De online editie is een vereenvoudigde versie van het Meerlingen Magazine. Hierin zijn al die verhalen nog eens samen gebracht. Voor alles in deze uitgave geldt dat de persoonlijke situatie van de betreffende meerling uitgangspunt is. Er is geen zwart-witte oplossing. In het algemeen geldt dat een meerling, net zo als een eenling, als individuen benaderd moeten worden. Voor de ene meerling is het beter als ze bij elkaar zitten, de andere meerling kan beter apart geplaatst worden. En met ouder wordende meerlingen, kan de situatie ook nog veranderen.

Download de speciale uitgave van het Meerlingen Magazine
1 MB / PDF

Download

Geactualiseerde bronnen

Inmiddels blijken niet alle genoemde onderzoeken of linken nog beschikbaar te zijn. Daarom hieronder een lijst met actuele linken en onderzoeken over meerlingen apart of samen:

Samen of apart in de klas?

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is.

Bekijk deze special

Word lid en ontvang gratis cadeaus

Door lid te worden van de NVOM steun je de stichting zodat we jou nog beter van informatie kunnen voorzien, meerlingouders bijeen kunnen brengen en voor je op kunnen komen.

Lid worden