Presentatie taalontwikkeling IMD

Tijdens de Informatieve Meerlingendag 2018 sprak Angelique van Hout over: “Taalontwikkeling bij meerlingen”. Angelique viel in voor collega van Merel Keijzer. Keijzer is universitair docent Toegepaste Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en is tevens als Rosalind Franklin Research Fellow verbonden aan het Center for Language and Cognition Groningen (CLCG).

In haar onderzoek houdt zij zich onder meer bezig met de vraag hoe taal is ingebed in algemene cognitie en de individuele verschillen die tussen taalgebruikers onderling bestaan: waarom zijn sommige mensen beter in het leren/behouden van taal dan anderen? In het bijzonder is zij geïnteresseerd in taalgebruik en cognitieve controle onder oudere tweetalige sprekers.

Presentatie lezing "Taalontwikkeling bij meerlingen" van M. Keijzer
1 MB / PDF

Download

Samen of apart in de klas?

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is.

Bekijk deze special

Word lid en ontvang gratis cadeaus

Door lid te worden van de NVOM steun je de stichting zodat we jou nog beter van informatie kunnen voorzien, meerlingouders bijeen kunnen brengen en voor je op kunnen komen.

Lid worden