Animatiefilm over tweeling zijn

Hoe is het om een tweeling te zijn? Hoe voelt dat? Hoe ervaart een tweeling dat zelf? Zussen Mirte en Merel Fellinger maakten samen een film voor hun afstuderen. ‘IIdentiteit’ is een autobiografische animatiefilm over hun jeugd als tweeling.

Tweelingzussen

De tweelingzussen studeerden beiden animatie aan de kunstacademie AKV St. Joost in Breda. Na het maandenlang delen van dezelfde baarmoeder, en jarenlang bezoek van dezelfde kleuter-, basis- en middelbare school zijn ze nu partners in crime kunst.

Meer weten? Bezoek de website van Merel en Mirte.

Animatiefilm

Voor de animatiefilm hebben Merel en Mirte gebruik gemaakt van oude archiefbeelden: foto’s en videobeelden die in hun jeugd door hun ouders zijn gemaakt. De film is heeft op diverse festivals gedraaid, zoals op het Holland Animation Fesitval, op Cinekid en zelfs in het buitenland.

Samen of apart in de klas?

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is.

Bekijk deze special

Word lid en ontvang gratis cadeaus

Door lid te worden van de NVOM steun je de stichting zodat we jou nog beter van informatie kunnen voorzien, meerlingouders bijeen kunnen brengen en voor je op kunnen komen.

Lid worden