Webinar: Het puberbrein

Datum

18 mei 2021

Starttijd

20:30

Eindtijd

21:30

Adres

Webinar

De puberteit is een belangrijke fase in de overgang van kindertijd naar volwassenheid. De hersenen van jongeren zijn nog volop in ontwikkeling en de communicatie tussen verschillende hersengebieden is nog niet helemaal in balans. Hierdoor is het voor jongeren soms lastig om een goede keuze te maken tussen hun gevoel en hun verstand. Ook zijn pubers sterk op zoek naar zelfstandigheid, door zich los te maken van hun ouders en zich meer te gaan richten op hun vrienden. Onderzoek naar de hersenen van pubers helpt ons beter begrijpen waarom pubers zich zo gedragen en waarom sommige pubers bijvoorbeeld meer risico nemen dan anderen. Mara van der Meulen, onderzoeken aan de Universiteit Leiden neemt ons mee in het onderzoek over de ontwikkeling van de hersenen tijdens de puberteit hoe dit samenhangt met het gedrag van pubers. Uiteraard met bijzondere aandacht voor meerlingen!

Je kunt je aanmelden via het Ledenportaal. Klik daar op het tabblad Evenementen. Instructies over deelname volgen na inschrijving.

Geen gelegenheid om mee te kijken op deze avond? De webinars komen na afloop beschikbaar in ons forum.

Samen of apart in de klas?

Samen of apart in de klas is zo’n groot en ingewikkeld vraagstuk voor veel ouders van meerlingen dat er een heel Meerlingen Magazine over gemaakt is.

Bekijk deze special

Word lid en ontvang gratis cadeaus

Door lid te worden van de NVOM steun je de stichting zodat we jou nog beter van informatie kunnen voorzien, meerlingouders bijeen kunnen brengen en voor je op kunnen komen.

Lid worden